2012. november 7., szerda

Arcápolás lépésről lépésre





Tisztítottunk, pakoltunk és gőzöltük is. De mielőtt újabb praktikát mutatnék, ismerkedjünk meg arcunkkal. Bújtam blogokat, könyveket majd összefoglaltam:
Arc: Ránézünk valakire és egyből eldől, hogy ellenszenves vagy rokonszenves. Minden az arcunkra van írva, legyen szó fizikai vagy lelki állapotról. Látunk mimikát, sok kis arcizom testünk legtöbbet használt izmaihoz tartozik. Stressz hatására az izmok megfeszülnek, és a feszült arckifejezés állandóságát illetve ráncokat eredményez. Nem mellesleg az arcbőrünk, olyan bőrfelület, amit a legkevésbé tudunk védeni, így közvetlenül ki van téve minden hatásnak, káros és szennyező anyagoknak, köztük a szépítőszereknek is. A lényeg, hogy fontos az arcunk ápolása (is).
Lépésről lépésre:
Tisztítás: Arcunkat kettő alkalommal kell tisztítanunk: reggel és este. Reggel eltávolítjuk az éjszaki krém maradványait, az éjszaka során felszabaduló salakanyagokat, és nem utolsó sorban felkészítjük bőrünket a napra, tehát frissítjük. Esti tisztítás során eltávolítjuk a sminket, a nap során a bőrre került szennyeződéseket, faggyút, verejtéket. Az arctisztítót langyos vízzel öblítsük le.

Radírozás: Heti egy, maximum két alkalommal végezzünk radírozást. Radírozás során eltávolítjuk a felső, elhalt bőrpikkelyeket. Bőrünk regenerálódik, puha és sima lesz. Mitesszerek ellen is hatásos. Nedves kézzel gyengéden (bőrünket könnyen megsérthetjük, esetleg irritáció is előfordulhat) masszírozzuk a bőrünkbe a készítményt, majd mossuk le.

Pakolás: Pakolás vagy maszkot (különbséget majd máskor…) a megtisztított arcunkra vigyük fel, heti egy alkalommal. Egy általam kedvelt könyvben azt mondják, hogy az arcápolás koronája. Tartalmazza azokat a táp- és hatóanyagokat, amelyre a bőrnek szüksége van. Visszaálltja, megőrzi bőrünk természetes állapotát, felfrissít, és fiatalossá varázsol.


Tonizálás: Elengedhetetlen, tisztítás utána, szintén két alkalommal, reggel és este használjuk. Eltávolítja a lemosó maradványait, visszaállítja a bőr semleges ph értékét, javítja a bőrkeringést, a tág pórusokat zártabbá teszi, feszesít, fenntartani a bőr nedvességszintjét, előkészíti bőrünket, hogy a krémek a lehető legjobban fel tudjanak szívódni. Tonikot ne mossuk le.

Hidratálás: Nappalra védő filterrel ellátott hidratálót, éjszakára gazdag összetételű ápoló készítményt használjunk.

Szemápolás: A szemkörnyéken a legvékonyabb a bőr. A legtöbb készítményre rá is van írva, hogy szemkörnyékén ne alkalmazzuk. Szemünk környékén, a vékony bőr miatt gyorsabban láthatóvá válnak a fáradtság, a stressz és az öregedés jelei, ezért eltérő gondoskodást igényel. Naponta használjunk szemápoló készítményt, gyengéden, ütögetve vigyük fel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése