2012. december 25., kedd

Karácsonyi menü



Karácsony együtt jár a nagy evésekkel és ivásokkal. Ez sajnos nem mindenkinek adatik meg, de hál’ istennek sok ember idejét nem sajnálva gyűjtésekbe kezd, ingyen. És hál’ istennek vannak emberek, akik a nagy rohanásban feltöltik a kosarakat, aminek tartalma később éhezőkhöz kerül. Idén, ha sokkal nem is, de hozzájárultam ehhez és tartós élelmiszert adományoztam. Jobb adni…
Idén valahogy jobban sikerült kivennem a részem a sütés-főzés dologban. Sütkörészés már vasárnap elkezdődött az ünnepi menünek ma álltunk neki. Délelőtt mindent szépen előkészítettünk, délután pedig véglegesítettük anyukámmal a menüt, hogy estére minden poci tele legyen.
Menü minden szenteste hasonló: Hamis halászlé, paprikás hal, majonézes krumpli saláta.
Hamis halászlé: Nem tudom, hogy készül.
Paprikás hal:
Hozzávalók:
Létszámnak megfelelő halfilé
Tej
Vegeta
Bors
Piros paprika
Liszt
A halfilét tejben áztatjuk, jó pár órán keresztül, így megszabadulunk a halszagtól. Miután eleget úszkáltak, a vegetát borssal összekeverjük és egyesével megszórjuk a filéket. A lisztet piros paprikával összekeverjük, és ebben megforgatjuk a halfiléket, majd forró olajban kisütjük és kész is.
Majonézes krumplisali:
Hozzávalók
Szintén a létszámnak megfelelő krumpli
Majonéz
Mustár
Tejföl
Vöröshagyma
Bors
A krumplit megmossuk, majd feltesszük főni. Miután felforrt a víz még hagyjuk kicsit főni. Ha kész leszűrjük, meghámozzuk. Ha kihűlt felkarikázzuk. Közben egy átlagos pohárka tejfölt egy nagyobb tálba öntünk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, ízlés szerint, végül hozzáadjuk a felkarikázott krumplit és hűtőben tároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése