Karácsony együtt
jár a nagy evésekkel és ivásokkal. Ez sajnos nem mindenkinek adatik meg, de hál’
istennek sok ember idejét nem sajnálva gyűjtésekbe kezd, ingyen. És hál’
istennek vannak emberek, akik a nagy rohanásban feltöltik a kosarakat, aminek
tartalma később éhezőkhöz kerül. Idén, ha sokkal nem is, de hozzájárultam ehhez
és tartós élelmiszert adományoztam. Jobb adni…
Idén valahogy
jobban sikerült kivennem a részem a sütés-főzés dologban. Sütkörészés már
vasárnap elkezdődött az ünnepi menünek ma álltunk neki. Délelőtt mindent szépen
előkészítettünk, délután pedig véglegesítettük anyukámmal a menüt, hogy estére
minden poci tele legyen.
Menü minden szenteste
hasonló: Hamis halászlé, paprikás hal, majonézes krumpli saláta.
Hamis halászlé:
Nem tudom, hogy készül.
Paprikás hal:
Hozzávalók:
Létszámnak megfelelő halfilé
Tej
Vegeta
Bors
Piros paprika
Liszt
A halfilét tejben
áztatjuk, jó pár órán keresztül, így megszabadulunk a halszagtól. Miután eleget
úszkáltak, a vegetát borssal összekeverjük és egyesével megszórjuk a filéket. A
lisztet piros paprikával összekeverjük, és ebben megforgatjuk a halfiléket,
majd forró olajban kisütjük és kész is.
Majonézes
krumplisali:
Hozzávalók
Szintén a létszámnak megfelelő krumpli
Majonéz
Mustár
Tejföl
Vöröshagyma
Bors
Só
A krumplit
megmossuk, majd feltesszük főni. Miután felforrt a víz még hagyjuk kicsit főni.
Ha kész leszűrjük, meghámozzuk. Ha kihűlt felkarikázzuk. Közben egy átlagos
pohárka tejfölt egy nagyobb tálba öntünk, majd összekeverjük a többi
hozzávalóval, ízlés szerint, végül hozzáadjuk a felkarikázott krumplit és
hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése