Héten sok új finomságot próbáltam ki, és már nagyon várom, hogy megoszthassam ezeket a recepteket veletek, Olvasókkal. Blogomba is próbálok egy kis rendszerességet belevinni, így kéthetente jelentkezek új bejegyzésekkel a fent látható témákban. Mai gasztro bejegyzésben a krumpli kapta a főszerepet.
Íme,
a lepcsánka fokhagyma mártogatóssal:
Hozzávalók:
-1
kg burgonya
-4
tk. só
-1
vöröshagyma
-15dkg
liszt
-1
kis pohár tejföl
-3-4gerezd
fokhagyma
Elkészítés:
Burgonyát
hámozzuk meg, mossuk meg és reszeljük le, például káposztareszelőn. Végén
csorgassuk le a levét. Ezt követően adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, a
sót, és a liszttel alaposan dolgozzuk össze. Masszából formáljunk halmokat,
majd lapítsuk ki és forró olajban süssük pirosra.
Fokhagyma
mártogatóshoz a fokhagymát aprítsuk, vagy nyomjuk össze és keverjük össze a
tejföllel.
Ezt
a receptet több néven is ismerik, ha még nem próbáltátok, akkor csak ajánlani
tudom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése