2013. március 14., csütörtök

Lepcsánka fokhagyma mártogatóssal


Héten sok új finomságot próbáltam ki, és már nagyon várom, hogy megoszthassam ezeket a recepteket veletek, Olvasókkal.  Blogomba is próbálok egy kis rendszerességet belevinni, így kéthetente jelentkezek új bejegyzésekkel a fent látható témákban. Mai gasztro bejegyzésben a krumpli kapta a főszerepet.
Íme, a lepcsánka fokhagyma mártogatóssal:
Hozzávalók:
-1 kg burgonya
-4 tk. só
-1 vöröshagyma
-15dkg liszt
-1 kis pohár tejföl
-3-4gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és reszeljük le, például káposztareszelőn. Végén csorgassuk le a levét. Ezt követően adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, a sót, és a liszttel alaposan dolgozzuk össze. Masszából formáljunk halmokat, majd lapítsuk ki és forró olajban süssük pirosra.
Fokhagyma mártogatóshoz a fokhagymát aprítsuk, vagy nyomjuk össze és keverjük össze a tejföllel.
Ezt a receptet több néven is ismerik, ha még nem próbáltátok, akkor csak ajánlani tudom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése